Vroedvrouw.

Afgestuurd als vroedvrouw aan de UCLL in 2015, daarna enkele jaren mijn mentor, Gon, gevolgd tijdens haar werk en wat later zelf als zelfstandige in bijberoep gestart. Door recent zelf mama te worden ben ik nu niet enkel professioneel een deskundige in de verloskunde maar ook gewoon een ervaringsdeskundige.

Anouk Fluyt

Druivenstreek / Groot Leuven

1. Prenatale begeleiding & info sessies

prenatale begeleiding vroedvrouw

2. Postnatale zorgen voor mama en baby

postnatale begeleiding vroedvrouw

3. Het geven van heel veel informatie

informatie over opvoeding

Je kan op mij rekenen voor hulp bij:

1

Prenatale begeleiding

Tijdens de zwangerschap hebben koppels vaak veel vragen. Ik vind het belangrijk om veel en vooral correcte informatie geven.
2

Postnatale zorg

De eerste dagen thuis met een baby zijn vaak heftige dagen. Naast het geven van informatie waak ik mee over de goede gezondheid van mama en baby.
3

Heel veel informatie

Mama’s en papa’s zijn de beste mama’s en papa’s voor hun kinderen. Vaak voelen ze met hun voelsprieten wat er aan de hand is met hun kleintje. Ik geef hen informatie over allerlei thema’s en laat de ouders daarna zelf kiezen wat ze met deze info doen.
4

Luisterend oor

Een luisterend oor kan wonderen doen, zeker wanneer je hormonen het je niet gemakkelijk maken. ? Ik vind het belangrijk dat koppels hun gevoelens kunnen uiten en kunnen zeggen wat er goed en minder goed loopt. Het vertellen kan soms al heel wat helderheid scheppen.
5

Hulp bij borst- en kunstvoeding

Elke mama heeft recht op wat ondersteuning bij de borstvoeding. Dit doe ik door een borstvoeding te observeren, praktische tips en informatie te geven en door aandacht te hebben bij het emotionele aspect van borstvoeding. Ook wanneer mensen ervoor kiezen om geen borstvoeding te geven, kunnen ze op mij rekenen wanneer ze vragen hebben.

Contact.

Wanneer zwangere koppels graag een afspraak maken, kunnen ze me steeds bereiken per telefoon of per mail. Prenatale info sessies gaan door in onze praktijk te Duisburg.

Wanneer een mama net bevallen is, moet ze zich de eerste weken niet verplaatsen naar onze praktijk maar kom ik gewoon bij haar thuis langs. Na enkele weken, vinden de consultaties opnieuw plaats in de praktijk.

Regio:

Overijse – Hoeilaart – Maleizen – Neerijse – Tombeek – Sint-Agatha-Rode – Huldenberg – Duisburg – Eizer – Nethen – Sint-Joris-Weert – Loonbeek – Vossem – Moorsel – Tervuren – Sterrebeek – Zaventem – Wezembeek-Oppem – Oud-Heverlee – Leefdaal – Terlanen – Sterrebeek – Kortenberg – Nossegem

Consultatie:

Merenstraat 24A,
3080 Duisburg

Telefoon:

0471/ 781 655

Mail:

anoukfluyt.vroedvrouw@gmail.com